23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Hvert femte æg er økologisk

Buræg fylder stadig mest på de danske pakkerier, men andelen er faldende.

Andelen af økologiske æg, der leveres til pakkerierne, er steget siden 1990’erne, mens andelen af buræg og æg fra fritgående høns er faldet. Det skriver Danmarks Statistik i forbindelse med en opgørelse over den animalske produktion.

Økologiske æg udgør per andet kvartal 2014 20 procent af de leverede æg til pakkerierne. Det samme gør skrabeæg, mens buræg stadig udgør størstedelen med 54 procent. De resterende æg stammer fra fritgående høns.

Produktionen af konsumæg var 61 millioner kilo i 2013, hvorudaf 18 procent var økologiske.

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web04